Apa yang korang nak buat lepas ambil result SPM? kerja atau belajar?

Thursday, March 11, 2010 at 10:09 AM

hello semua.. aku kali nih nak bercakap budak SPM yang nak ambil result harini.. oh lupa.. time aku tulis nih semua budak SPM tengah ambil result.. hahhaa.. so.. sape-sape yang dah ambil result tuh apa perasaan korang? time aku ambil result haritu aku rasa tak risau pun.. hahhaa.. sebabnya aku memain time belajar kan.. so kalau result tak cun tuh tak boleh buat apa. tapi masa ambil result tuh, alhamdulillah.. seronok.. aku sempat kata kat kawan aku, lain kali kita tak payah belajar la kuat-kuat, ok jer result.. hahhaa.. poyo sungguh kan..

rasa-rasa korang kan nak berjaya tuh macam mana? kena belajar kuat-kuat ke sampai mata jadi macam panda? hahaha.. tak payah.. yang penting fahamkan jer apa yang patut. then korang enjoy. senang kan.. hehehe.. tapi kalau kat universiti nanti korang tak boleh la nak buat macam tuh.. nanti memang takda harapan la nak dapatkan dean list. aku pun tak merasa lagi gara-gara aku banyak main-main kat universiti ni. jangan ikut ok!

so sekarang nih apa plan korang yer? nak sambung belajar ataupun nak ambil pengalaman dengan bekerja dulu? bagi aku baik kita sambung belajar terus sementara otak belum berkarat sangat.. nanti dah pegang duit langsung tak ingat nak belajar dah. then kalau ambil umur dah tinggi nih ilmu tuh susah sikit nak masuk sebab dah berkarat. banyak lagi benda lain kena fikir nanti. so kami abang-abang kakak-kakak menyarankan ada semua untuk belajar dahulu. then baru la bercita-cita nak kerja.. hahhaa.. (aku pun tak sabar nak kerja).

ok la.. jam dah kol 10am.. result pun baru tengah nak diedarkan.. good luck semua... semoga mendapat result yang cemerlang... amin... jumpa lagi nanti.. :D

ps: bestnya dapat result macam kat atas tuh kan... hehehe

18 comments

  1. kena tengok keluarga gak..kalau susah.. terpaksa lah kerja..

    tapi kalau takda masalah kewangan.. sambng belajar pun boleh...

  2. Anonymous Says:

    waaa panda..comel blog ko skarang..nmpak terang, silau malah menyerlah gitu..muaahahha

    adik aku dah dapat rezut...tak bape ok...nsib die la...dah rezeki dpt tu je...

    -tim-

  3. Nurul Harun Says:

    hehehehe, dh 5 tahun zaman itu berlalu.. ;p

    salam kenal ya^^,

  4. Si Panda Says:

    @zikr: aa itu kena fikit jugak kan.. hmm.. kalau camtuh mohonla pinjaman.. :)

  5. Si Panda Says:

    @tim: oo xper tim.. ko bg support kat adik ko tuh.. heeee.. nanti mesti dia bangga dapat akak macam ko tim.. :p

  6. Si Panda Says:

    @nurul: eh sama la.. dah 5 tahun gk masa berlalu.. hak hak.. :)

  7. noor afzan Says:

    wow..

  8. Aiza Says:

    insyallah akan blaja.. sekian , tima kasih ...


    err , msh bawah dari umo SPM ..

  9. hanis Says:

    Result sape tuh? Ke, main curik dekat enchek google?

  10. "cik chubby" Says:

    seronok kalau dapat result cam dak kat ats tu...heeee...=)

  11. Si Panda Says:

    @aiza: tak per..lepak jer.. hahaha.. sila belajar dengan tekun :p

  12. Si Panda Says:

    @noor afzan: wow kat budak yang dapat straight A+ heheheh

  13. Si Panda Says:

    @hanis: google

  14. Si Panda Says:

    @cik chubby: memang seronok pun.. hahaha.. mmg bangga la.. :P

  15. qimie Says:

    kahwin.. heheheeh

  16. MiSz MaNja Says:

    xpayah tgok keluarga susah or x.. yg penting korang.. kalau rasa nak independent better amik pengalaman keje.. xkisah la keje ape pun.. asalkan halal.. sbb nnt kalau dah nak sambung belajar duit dah ready.. so xpk ttg duit lg.. yg paling penting simpanan mesti ade.. jangan joli sana sini..

    KIT okeyh !

  17. Si Panda Says:

    @miss manja: ahak.. bernas punya idea.. tapi kalau kita dapat pinjaman lagi better blaja awal dari belajar lambat.. orang kata otak tengah fresh kan.. hehehe

  18. Si Panda Says:

    @qimie: hohooh.. nak bg anak bini apa?? :P

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by SiPanda | XML Coded By SiPanda.com and CahayaBiru