SiPanda takut lipas

Thursday, May 20, 2010 at 8:13 PM


shhh shhh harini kita nak hidupkan semula blog yang dah lama ditinggalkan dan penuh dengan sarang labah-labah.. masa mengemas ni tadi ya ampun penuh dengan lipas.. waa.. memang menakutkan.. lebih-lebih lagi yang boleh terbang tuh.. memang tak boleh tidur malam la bila dia ada.. selagi dia tak mati, selagi tuh la dia akan merayau-rayau depan mata nih.. pernah sekali tuh.. masa tengah mandi.. dah nampak dia, ok la lagi.. so panda pun bukak la lubang air tuh kan.. jirus-jirus dia sampai la dia jatuh.. ok lepas tuh boleh mandi dengan aman..

masa tengah mandi tuh tiba-tiba rasa lain macam jer.. hmm hati dah tak tenang.. tengok bawah.. ehh.. ada pulak lipas tuh kak kaki.. mau tak menjerit 1 rumah boleh dengar.. apa lagi hentak-hentak kaki sampai dia jatuh pastuh pakai tuala dan lari keluar.. hahhaa.. itu la pertama kali terkena macam tuh.. sejak tuh makin phobia.. ingatkan dia dah jatuh dan masa kita mandikan air jatuh dalam lubang tuh.. ingatkan dah mati lemas.. rupa-rupanya dia naik semula.. whohhh.. pengalaman paling menakutkan.. lagi takut dari ambil exam.. hahaha.. kemain penakut lagi kan dengan makhluk tuhan sekor nih..

disebabkan lipas nih terlampau banyak jenisnya, so panda pun dah kurang la sikit perasaan takut tuh.. cuma kalau panda jumpa yang jenis terbang tuh.. mintak maaf la yer banyak-banyak.. jangan harap panda akan duduk kat tempat tuh.. macam ada masa tuh.. makan kat kedai makan.. tempat tuh memang best.. malangnya.. kat pokok-pokok sekitar tuh penuh dengan lipas.. OMG..

kalau korang makan kat kawasan tuh.. memang tak sah kalau tak nampak lipas yang terbang tuh.. eiiiiii.. masa menaip nih pun meremang jer bulu tengkuk nih.. dia akan terbang berlegar-legar atas kepala.. kadang-kadang sedap jer dia landing kat badan kita.. time tuh.. memang macam nak menjerit.. selamatla memang jenis suka pakai baju 2 lapis.. so apa lagi bukak baju tuh kipas-kipas la.. heiii memang seram..tempat tuh pun ada tikus yang sangat besar.. macam kucing dah.. giler la.. besar sangat sampai kucing pun takut.. hahhaa.. ada satu masa tuh tikus tuh lalu.. kucing tuh yang lari.. hahaha.. terbalik pulak..

eh dah panjang pulak menaip.. hahaha.. itu jela dulu.. masa nak ambil gambar lipas kat google pun rasa tak best jer.. stil ada alahan dengan lipas.. woo adakah sampai tua panda akan begini? agaknya mati awal la sebab terkejut tengok lipas.. hahaha..

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by SiPanda | XML Coded By SiPanda.com and CahayaBiru