Kisah Paling Seram - Gengblogger.com

Sunday, February 28, 2010 at 8:35 PM
waahahha... aku nak tergelak balik bila ada orang bercerita dengan aku pasal hantu ni.. mana tak nya.. yerla.. takut sangat... aku pon bukan la berani sangat.. tapi buat jela macam biasakan.. huhu.. ada yang cerita la kan.. kalau lalu kat tempat yang orang kata berhantu tuh... bawak slow-slow.. kalau dia tegur layan dia dulu.. perghh.. mesti orang yang cakap macam tuh takda akal kan.. hehehe... sepatutnya kalau ada yang tegur tuh buat ja tak layan.. dan lalu ja macam biasa.. buat-buat macam tak dengar.. huhu.. baru la betul.. kan... ;) dan aku nak bercerita kisah yang berlaku kat aku didalam contest anjuran Geng Blogger.Com nih

ok... aku nak share la kan pengalaman aku... fuhh.. mesti korang tak cayer.. haha.. tapi nak buat macamana... ini realiti.. bukan fantasi.. ceewahh..hehe.. sebenarnya.. kesah nih berlaku... masa aku tahun 1 kat Universiti la.. aku nih gatai tangan ambil cerita-cerita hantu kat kawan-kawan aku...1 hari nih.. aku ambil la cerita pasal penampakan entiti kt indonesia... perghh bunyinya jer macam dah menakutkan kan... tapi memang betulla tuh... cuma...

cuma ak sebenarnya tak percaya sangat benda nih.. sebabnya tak pernah kena lagi.. haha.. bila dah kena baru la aku percaya... disebabkan aku tengok macam tak percaya.. aku pun ulang la 3-4 kali dalam 1 hari tuh.. dalam 1 hari ok.. memang aku ghairah la tengok bnd tuh.. macam tak percaya benda tuh boleh nampak.. huhu... dan hasilnya??? sangat menyusahkan hidup aku...

disebabkan ak terlalu taksub melihat video tuh la pada malamnya.. ak kena pulak... oh tidak!! nih bukan salah 1 site dr oh media! atau apa-apa lagi la yang sewaktu dengannya.. hmm.. malam tuh.. aku dah la memang tido sorang-sorang.. dan malam tuh aku pun tidur la macam biasa... tapi tiba-tiba.. ak rasa macam ada benda kat atas kepala aku.. aku nak tengok pun tak boleh sebabnya.. mata aku tak boleh dibukak... so aku pun meraba-raba la atas kepala aku nih dan aku terpegang sesuatu.. korang rasa-rasa la kan.. aku terpegang ap ea?? hahaha...

aku rasa aku terpegang hantu tuh punya... erk.. tapi betulla..yang penting hantu tuh perempuan.. so korang paham-paham la sendiri ok... aku apa lagi.. macam tak percaya la.. lol.. jgn pikir bukan-bukan yer.. aku nak bukak mata pun tak boleh.. last-last aku cuba baca ayat-ayat al-quran.. tapi semuanya tunggang-langgang... memang aku dah gelisah la time tuh... dan aku rasa macam benda tuh kat kaki aku plak... perghh ape la dia buat kat kaki plak.. aku nak jerit time tuh.. tapi macam tak keluar suara pulak.. aku rasa dah kemain kuat aku jerit.. huh!! sangat menyusahkan aku...

aku pun tak taw la berapa lama ak tak boleh bukak mata.. tapi lepas tuh... tiba-tiba jer boleh bukak.. aku pun bukak la mata luas-luas gi check.. bukak lampu.. perghh.. berpeluh aku.. kipas pasang no5 tuh.. panas lagi... last-last aku tido balik tapi pasang lampu la.. haha.. dah takutla katakan.. perghh.. esok nyer.. aku delete terus video tuh.. tak mau aku tengok lagi dah... tapi malangnyer.. aku tetap ketagih filem-filem horror.. hehe.. tuh la problem aku sekarang nih.. so sape-sape ada filem horror.. share la yer..

ini baru kisah pertama.. nak dijadikan cerita.. aku pun jadi agak penakutla bila keluar malam..

kisahnya bermula pada 2 tahun lepas.... masa tuh aku tahun 1 gak.. tapi masa cuti sem yang panjang mcm sekarang.. sangat boring.. tapi masa cuti sem yang lepas aku ada la jugak buat kerja... aku kerja kat kedai makan.. huhu... sebab tuh badan aku makin montel... hahaha.. mana tak nya... kalau aku mau makan sedap-sedap.. suruh ja tukang masak masakkan.. haha... yang mahal-mahal pun aku makan free ja.. hehehe... dan kalau kerja kedai makan paham-paham jela kan... kerja start petang.. balik dah jam 2-3 pagi... huhu..

lepas ja bersihkan kedai tuh.. dah kira duit.. dan dah makan (ini yang paling penting.. haha)... kami pun lepak-lepak la dulu kat kedai... sambil minum-minum.. memang layan la time tuh.. perut sentiasa ja kenyang.. haha... aku nih pulak... kalau mau balik ja.. aku baca la dulu doa mau naik kenderaan kan pastu baca bismillah dan ayat-ayat lain la... dan kebiasaannya... ada awek yang akan bonceng motor ngan aku... aku hantar awek tuh sampai rumah la dulu.. baru la aku balik rumah..

tapi pada hari tuh... entah macam mana.. aku boleh lupa baca doa dan segala ayat-ayat suci tuh... aku pun lepas ja hantar budak tuh balik.. aku pun balik la.. sebenarnya.. masa aku balik dari kedai makan tuh aku dh rasa lain macam ja... tapi disebabkan ada orang kat belakang aku.. ak pun buat tak kesah jela... huhu... then masa aku balik tuh.. aku lalu la dekat dengan pokok kekabu... perghh.. aku memang hari-hari lalu situ.. setiap malam la... tapi malam tuh... aku lalu mcm biasa je la.. haha...

pokok kekabu tuh takda pape pun.. tapi bese la kan... orang tua-tua kata.. kalau nampak pokok kekabu.. apa tah diorang suruh buat.. aku pun tak ingat.. so aku pun abaikan jela walaupun malam tuh aku teringat kisah kawan aku yang ternampak "benda" kat pokok kekabu.. bukan pokok kekabu tuh.. kat tempat lain la.. tapi bagi aku asalkan pokok kekabu.. mesti je ada benda tuh... so aku pon buat tak tau jela.. aku pon jalan jela macam biasa kan.. bukan jalan kaki.. tapi naik motor la maksud aku... lepas ja turun bukit tuh... tiba-tiba (mood suspen)...

tiba-tiba.. aku nampak ada benda putih kat tepi busut tuh..perghhh.. aku terus tak pandang.. hati aku time tuh.. macam nak tercabut lol... kemain laju lagi.. dub dab dub dab... haizz..memang tak leh blah... aku pun time tuh sebab dah takut la kan.. aku pun pecut jela.. tapi mata aku nih la gatai sangat... boleh pulak tengok kat mirror site... damn... cari problem betul la... dah la jalan tuh kemain gelap lagi... rumah pun kemain jauh lagi.. dekat dengan ladang sawit pulak tuh.. kalau motor aku mati time tuh.. memang aku lari tinggalkan moto time tuh gak...

so.. bila aku pandang mirror site tuh.. aku nampak... ada kelibat kat blakang aku... macam dia join naik atas motor aku... aku nampak rambut dia mengerbang... waaaa cepat-cepat aku pandang depan balik... tangan aku nih... macam biasa la.. mula la meraba-raba kat belakang tuh... kot-kot betul ke ada benda... huhu.. tapi tak rasa apa-apa pun... tapi ak rasa macam rambut tuh terbang-terbang kena tengkuk aku.. aiyoo.. manyak seram woo... time tuh aku lalu betul-betul depan ladang sawit tuh... memang mencanak arr rasanyer...

disebabkn aku pecut la kan... so aku terpaksa tarik balik tangan dan pegang handle semula... lagipun kadang-kadang kawasan tuh banyak giler lembu.. aku dah la pecut.. kang tiba-tiba ada lembu kat depan tuh.. mau pulak tak accident situ... so.. lepas ja dari kawasan lembu tuh.. aku pon sampai la rumah... lagi 1 plak... ada ke pagar nak masuk rumah tuh berkunci... omg... aku dah la ketakutan... boleh pulak kena turun dan open gate tuh... zzzz... kubor pulak terpacak tak jauh dari rumah... nampak ja batu nisan tuh... waaa... makin dub dab dub dab la...

aku pun turun ja dari motor cepat-cepat open gate... hahaha... bila nk pergi patah balik kat moto tuh.. fuhh takda pape pun.. selamat... pastuh ak masuk jer kawasan rumah aku terus jerit panggil mak aku... lintang pukang mak aku bukak pintu.. mak aku kata muka aku pucat... adess.. yer la.. dah takut lol.. mau pulak tak pucat... last-last mak aku suruh mandi.. pastuh gi solat isyak.. baru la shock aku tuh ilang... perghh.. 1st time kena beb kat luar... mencanak den... sejak hari tu... bila aku mau balik ja dari kedai... aku mesti call ayah aku.. haha.. ayah aku la jadi peneman aku... keh..keh.. keh.. itu jela 2 cerita yang aku nak cerita.. lepas jer dari tuh dah takde pengalaman buruk dah.. alhamdulillah.. :)

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by SiPanda | XML Coded By SiPanda.com and CahayaBiru