Mismatch

Friday, April 16, 2010 at 3:39 PM
Just a funny story that i want to share with you.. have fun! :)

At 85 years of age, Morris married Lou Anne, a lovely 25 year old.

Since her new husband is so old, Lou Anne decides that after their Wedding she and Morris should have separate bedrooms, because she is concerned that her new but aged husband may overexert himself if they spend the entire night together.

After the wedding festivities Lou Anne prepares herself for bed and the expected “knock” on the door. Sure enough the knock comes, the door opens and there is Morris, her 85 year old groom, ready for action.

They unite as one. All goes well, Morris takes leave of his bride, and she prepares to go to sleep.

After a few minutes, Lou Anne hears another knock on her bedroom door, and it’s Morris. Again he is ready for more “action”. Somewhat surprised, Lou Anne consents for more coupling. When the newly weds are done, Morris kisses his bride, bids her a fond good night and leaves.

She is set to go to sleep again, but, aha you guessed it - Morris Is back again, rapping on the door, and is as fresh as a 25-year-old, ready for more “action”. And, once more they embrace each other.

But as Morris gets set to leave again, his young bride says to him, “I Am thoroughly impressed that at your age you are so energetic. I have been with guys less than a third of your age who couldn't match up to you. You are truly a great lover, Morris.”





Morris, somewhat embarrassed, turns to Lou Anne and says: “You mean I Was here already?”






For those of you who still didn't get it, here's the moral of the story: Don’t be afraid of getting old, Alzheimer’s has its advantages!!! :D

Bapa Pukul Anak Kerana Anak Nak Pakai Tudung!!!

Monday, April 12, 2010 at 8:13 PM
ini merupakan kisah bukan benar dimana ianya tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia..

Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takdak siapa nampak cara aku
mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat
sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak
benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk
giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal
dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah
langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar.

Aku bangun capai tuala, masuk bilek mandi.

Lepas mandi, aku belek belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik
kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis habisan kalau bapa
aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi
kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain.
Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi
kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik.
Aikkkk, apahal bapa balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa
aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan
masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar!
Pangggggggggggggggg ggg. Bapa aku hayun penampar ke muka aku!
Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh.... sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa
malu kalau cheq pakai tudung. Salah ka kalau cheq nak tutup aurat cheq?
Kalau adik dan abg tak nak...."

Pangggggggggggggggg gggg....! labuh pelempang ke muka aku sekali lagi
sebelum aku abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak
pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI
TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama,
hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi ZAZA sahaja!
Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki!
Abang hang pun lelaki jugak!".

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena
tampaq, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!

............ ......... ......... ......... ....

p/s:sekadar perkongsian untuk menghilangkan tension semoga hari esok bertambah ceria dan bersemangat untuk meneruskan hidup dengan lebih berkualiti.

credit to myfriends from facebok..

sipanda hilang kerana tersisih?

Thursday, April 8, 2010 at 11:39 PM
hai hai hai.. dah lama tak menulis kat blog nih.. menulis ke? takda la.. menaip jer.. huhu.. dah lama kan korang tak nampak panda mengarut kat blog kan.. blog walking pun dah lama tak dilakukan.. hohohoho.. jangan sedih yer kawan-kawan.. bukan lupakan korang semua cuma tahap kemalasan dan tahap kebizian yang datang tuh bertambah-tambah dengan laptop yang rosak... argh malasnyer nak menaip pakai pc kat rumah.. slow like a snail walking on a road.. tersangat slow...

minggu hadapan kalau takda halangan aktiviti blog walking akan dilakukan seperti biasa.. itu pun kalau projek PSM dah siap la.. present 20 April nih.. harap-harap berjalan dengan lancar dan saksama.. so.. cuma nak update pasal benda nih jela...takda benda sangat nak bagi tau.. hehehe.. ok la.. itu je nak bagi tau.. jumpa lagi nanti... :D

Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by SiPanda | XML Coded By SiPanda.com and CahayaBiru